Mantelzorg Ontmoetingscafé

 

Het maakt niet uit of je thuis, nabij huis, of in een zorginstelling de zorg voor een dierbare hebt. In alle gevallen zorg je met je hart. Want dat is overduidelijk; mantelzorgers hebben het hart op de juiste plaats! We weten allemaal dat ongemerkt, zeker bij een chronische ziekte, de zorg steeds intensiever wordt. Vaak wordt de wereld van diegene die zorgt, steeds kleiner.

 

Als mantelzorger is het daarom misschien prettig om hierover met elkaar van gedachten te wisselen, als mantelzorgers onder elkaar. Om in deze behoefte te voorzien opent eenmaal per twee maanden op de laatste dinsdag van de maand het Mantelzorg Ontmoetingscafé* haar deuren met een wisselend thema vanaf 19.00 uur. Mantelzorgers die te maken hebben met een naaste, al dan niet thuiswonend of in een zorginstelling die intensieve zorg nodig heeft, zijn van harte welkom.

 

Programma
Vanaf 19:00 uur gaan de deuren open en om 19:30 uur start het programma tot 21:30 uur te Zandhove (Hollewandsweg 17).

 

Mantelzorgdiner
Het is mogelijk om van te voren met andere mantelzorgers te genieten van een mantelzorgdiner voor € 6,50 per persoon in het restaurant van Zandhove. Graag van te voren opgeven: tel 038-4687600 of receptiezandhove@hetzand.nl. Er wordt in het restaurant een speciale stamtafel voor mantelzorgers gereserveerd. 

 

Waar en wanneer?

Restaurant Zandhove

Hollewandsweg 17

8014 BE Zwolle

 

Dit jaar opent het Mantelzorg Ontmoetingscafé tweemaandelijks op een dinsdagavond haar deuren. De overige data van 2017 zijn:

26 september 2017

7 november 2017

 

Het thema van 26 september is: ‘Leven in verbondenheid’

Hoe kun je verbonden blijven met je naaste nadat deze ernstig ziek geworden is? Deze vraag geldt zeker als je partner of naaste (b.v. ouder, vriend(in)of kind) opgenomen is in een verpleeghuis of zorgcentrum. Maar ook thuis, als je naaste verandert qua gedrag of geestelijke vermogens roept dit vragen op. Vragen over hoe (anders?) inhoud te geven aan de liefde, het zorgen voor, het delen van gevoelens. Kan er na opname ook weer ruimte komen voor vriendschap en liefde in partnerschap en ouderschap en welk deel blijft bestaan uit zorgen voor? Waar haal jij als mens en mantelzorger jouw verbondenheid uit?

 

Carolien Riemersma en Brechtje Hallo zullen een presentatie geven hoe je in deze vaak moeilijke omstandigheden toch verbinding kunt blijven voelen met je partner/naaste, maar ook met jezelf en met de anderen om je heen. Als geestelijk verzorgers spreken zij dagelijks met cliënten over dit onderwerp. De avond zal deels presentatie en deels gezamenlijk gesprek zijn.

 

Vragen?

Wilt u meer weten over het Mantelzorg Ontmoetingscafé? Neem contact op met het Cliënten Contact Centrum .

 

* in samenwerking met ZwolleDoet